De NJBB

SAMEN STAAN WE STERKER DAN ALLEEN!

Wil je meedoen aan een of meerdere competities dan moet je in het bezit zijn van een NJBB-licentie. 

De NJBB is een ledenorganisatie voor jeu de boules en petanque verenigingen. De +/-170 verenigingen vormen samen een collectief waarbinnen tal van zaken gezamenlijk geregeld zijn. Zo organiseren we samen een landelijke competitie (de NPC) waar boulers uit het hele land tegen elkaar op nemen. Maar ook organiseren we sport in de regio voor boulers die het leuk vinden om dicht bij huis competities en toernooien te spelen. Tijdens verschillende Nationale Kampioenschappen gaan boulers de strijd met elkaar om de Nationale titel te veroveren en ook tijdens de NJBB Masters gaan boulers de uitdaging aan.

De vele vrijwilligers van de bond zorgen er iedere week weer voor dat er door het hele land gespeeld kan worden. Door de krachten te bundelen kunnen we competities en toernooien organiseren voor de verschillende type boulers die de sport rijk is.

Maar er is meer dan alleen sportaanbod. In de 8 districten zijn districtsteams actief die, naast het verzorgen van sportaanbod, de verenigingen in de regio ondersteunen met hun taken en uitdagingen. Zij doen dit samen met de professionals op het bondsbureau in Nieuwegein. De districtsteams ondersteunen direct waar mogelijk, maar verzamelen ook hulpvragen, zodat de verenigingen gericht geholpen kunnen worden. Daarnaast is de NJBB aangesloten bij de Sportbestuurdersacademie; een samenwerking van verschillende sportbonden. Vanuit de academie worden workshops georganiseerd voor verenigingsbestuurders over tal van onderwerpen.

Ook verzorgt het districtsteam de communicatie over de gebeurtenissen in de regio en leveren zij input voor het sportplatform van de NJBB: NLpetanque.nl. Behoefte aan sportpromotie? Het districtsteam beschikt over een professioneel promotiepakket ‘Play Petanque’.

MAAR DE NJBB DOET MEER!

  • We ontwikkelen en organiseren opleidingen voor scheidsrechters, wedstrijdleiders en petanque instructeurs. Onmisbaar voor bij competitie en toernooien.
  • We behartigen de belangen van de sport, binnen én buiten de sportwereld
  • We promoten de sport, zowel landelijk als regionaal, en ondersteunen verenigingen bij hun sportpromotie
  • We zorgen voor collectiviteitsvoordelen op het gebied van verzekeringen en clubbladen.
  • We delen kennis en ervaringen van verenigingen en andere sportbonden, want samen staan we sterker.

De Nederlandse Jeu de Boules Bond, afgekort NJBB, is een sportbond die staat en opkomt voor de belangen van de Jeu de Boules sport in Nederland en de sport landelijk voor verschillende doelgroepen op verschillende niveaus faciliteert.

Collectieve ongevallenverzekering

Ben je aangesloten bij de NJJB dan val je ook onder de collectieve ongevallenverzekering die is afgesloten. De voorwaarden van de collectieve ongevallenverzekering zijn vrij helder. De verzekeraar dekt de schade die door een “buitenkomend onheil” rechtstreeks ontstaat tijdens de beoefening van de sport inclusief schade die ontstaat tijdens het rechtstreeks komen en gaan via de kortste weg

Free Joomla templates by Ltheme